KIRTASİYE ALIŞVERİŞİNDE HOBİ MALZEMELERİ

KIRTASİYE ALIŞVERİŞİNDE HOBİ MALZEMELERİ

Kırtasiye alışverişi günümüzde birçok işimizi halletmemizi sağlamaktadır. Okul ve ofis araç gereçlerinin yanı sıra gündelik işlerimizde ve hobi alanlarımızda da kullandığımız birçok ürünü kırtasiyelerden temin edebilmekteyiz. Bu yazıda hobi malzemeleri için kırtasiyede bulabileceğimiz ürünlerden bahsedeceğiz. Kırtasiyeden ihtiyaçlarımızı giderebileceğimiz hobi alanlarının başında resim ve seramik gibi görsel sanatları, yabancı dil öğrenimini, puzzle yapmayı sıralayabiliriz.

 

Resim ve Diğer Görsel Sanat Malzemeleri

Günümüzde resim, seramik, ebru gibi birçok görsel sanat türü, hem profesyonel hem de hobi olarak oldukça tercih edilen alanlardandır. Bu hobileri gerçekleştirebilmek için gerekli olan hobi malzemelerinin büyük bir çoğunluğunu Kırtasiye alışverişi ile edinmek mümkün. Bugün birçok kırtasiye, bu alanlarda kullanabileceğimiz kaliteli ürünleri hizmetimize sunmaktadır. Bu ürünlere yakından baktığımızda aşağıdaki gibi bir liste çıkarabiliriz:

  • Tuval: Her kırtasiyede bulmak mümkün olmasa da özellikle yağlı boya ve sulu boya resimler için gerekli olan bu bez malzemeyi, kırtasiyelerden temin etmek mümkündür.
  • Spatül: Boya karıştırmak, yaymak ve fazla boyayı alabilmek için kullanılan bu araçlar yine çeşitli kırtasiyelerden temin edilebilmektedir.
  • Fırçalar: Yağlı boya ve sulu boya çalışmalarında farklı tür ve kalınlıklarda kullanılan bir malzemedir. Fırça yapımında kullanılan kıl çeşidine göre kalite ve fiyatları değişmektedir. Bununla birlikte uç biçimleri de farklılık göstermekte olup, kullanım alanına göre bu uçlar tercih edilmektedir. Bu çeşitler arasında düz, yuvarlak, yan kesik, yelpaze, ayrıntı fırçaları gibi sayılabilir. Desen çalışmalarında yan kesik fırça kullanılırken, manzara resimlerinde yelpaze fırça tercih edilebilir. Yine kullanım alanına göre sert uçlu veya yumuşak uçlu fırçalar seçilebilir.
  • Boyalar: Kırtasiye alışverişinde rahatlıkla bulabileceğimiz hobi malzemelerinden biri de boya çeşitleridir. Guaj, akrilik, yağlı boya, sulu boya, pastel, kuru boya gibi çok çeşitli türdeki boyalar, yapılacak çalışmalara uygun olarak seçilmektedir. Örnek vermek gerekirse kuru boyalar daha çok çocuklar tarafından boyama yapma amacıyla satın alınırken guaj ahşap işlerinde, yağlı boya ise resim yapımında tercih edilmektedir. Bununla birlikte ebru boyası gibi sadece ebru yapımında kullanılan spesifikleşmiş boya türleri de bulunmaktadır.
  • Paletler: Resim yaparken boyaların karıştırılmasını sağlayan levhaya palet denilmektedir. Özellikle yağlı boya ve guaj tekniklerinde kullanılmaktadır.
  • Kil hamuru: Çeşitli markaların ürettiği, seramik yapımında kullanılan kil hamuru ürünlerini kırtasiyelerde bulmak mümkündür. Bu ürünler aynı zamanda çocuklar için oyun hamuru olarak da kullanılabilmektedir.
  • Resim Kağıdı: Çeşitli ebatlarda, renklerde ve kalınlıklarda bulunan resim kağıtları da kırtasiyelerden rahatlıkla temin edilebilecek hobi malzemeleri arasındadır. Bununla birlikte özellikle öğrenciler için yine farklı boyutlarda resim defterleri de tercih edilmektedir.
  • Kalem: Kırtasiye alışverişinde en çok satın alınan ürünler arasında kalem türleri bulunmaktadır. Bu kalem türlerinden, boya kalemleri ve kara kalem resimde kullanılan kalem çeşitleri özellikle hobi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Boya kalemleri arasında, kuru boya kalemlerini, pastel boya kalemlerini, su bazlı boya kalemlerini saymak mümkündür. Kara kalem çalışmalarında ise H ve B türlerinden, uç kalınlarına göre farklı numaralar kullanılmaktadır. Bu numaralar 1’den 9’a kadar çeşitlilik göstermekte olup, ihtiyaca göre seçilmektedir.

Yabancı Dil Öğrenimi İçin Gerekli Olan Kırtasiye Ürünleri

Yabancı dil öğrenimi, günümüzde hem gereklilik hem de hobi alanı olarak görülmektedir. Dil öğrenimi için gerek duyulan bazı araç ve gereçleri kırtasiyelerde bulabilmemiz mümkündür. Bu ürünlerin bazılarını şu şekilde sayabiliriz:

  • Sözlük: Genellikle bir dil öğrenirken en çok ihtiyacımız olan, hatta olmazsa olmazımız olan şey sözlüktür. Sözlük edinmeden dil öğrenmek pek de mümkün değildir. Dil öğrenmeye başlayan yeni kişiler ilk olarak kendilerine bir sözlük edinirler. Kırtasiyelerde genellikle sıkça tercih edilen sözlüklere erişmek mümkündür.
  • Okuma kitapları: Dil öğrenimi için gerekli araç ve gereçlerden bir diğeri, okuma kitaplarıdır. Birçok kırtasiyede farklı seviye ve türlerde yabancı dil için okuma kitabı bulunmaktadır.
  • Kelime defteri: Bazı kırtasiyelerde hazır bir şekilde üretilmiş kelime defterleri bulunmaktadır. Bu defterleri kullanarak, yeni öğrendiğiniz kelimeleri not edebilirsiniz. Ayrıca hazır defter bulamasanız dahi, kendiniz beğendiğiniz uygun bir defter alıp kelime defteri haline getirebilirsiniz.
  • Diğer araç ve gereçler: Bu araçların içerisinde, fosforlu kalemleri, post itleri sayabiliriz. Fosforlu kelimeler, önemli yerleri işaretlemenizi sağlarken, post it ler ise akılda kalıcı olmasını istediğiniz kelimeler ve notlar için size yardımcı olacaktır.